Welkom bij Mechanisatiebedrijf Jan Huyhge

Ons bedrijf is gevestigd in Langemark en wij zijn gespecialiseerd in de verkoop, constructie en aanpassingswerken van verschillende land- en tuinbouwmachines.

Ons bedrijf bestaat al een hele tijd en werd opgericht tijdens de tweede wereld oorlog. Oorspronkelijk deed ons bedrijf aan loonwerk en meer bepaald dorswerker. Het dorsen gebeurde met maar liefst drie dorskasten, tweemaal een Claeys, alsook een Hessels, de grootste beschikbare dorskast van die tijd.

In 1959 werd er beslist om naast het loondorsen ook andere veldactiviteiten te gaan uitvoeren. Hiervoor werd een eerste echte veldtrekker aangeschaft, een masse Ferguson TE 20, die nog steeds aanwezig is op het bedrijf. Met de MF ging men gaan maaien, schudden en ploegen, alsook de wagen voorttrekken voor de kolenhandel. In 1963 kwamen dan de eerste twee maaidorsers op het bedrijf, twee keer een Clayson M 103. Tegen eind de jaren 60 kregen deze het gezelschap van nog twee Claas Matador Gigant maaidorsers. Wat later maakten de Clayson-maaidorsers plaats voor drie Laverda-maaidorsers.

Bieten rooien behoorde onder andere ook tot de kernactiviteiten. Eerst werd dit gedaan met een Desmyter, door de jaren heen volgden nog drie Schmotzer-rooiers. Ook aardappelen rooien werd hier in de jaren 60 even geprobeerd, met een SPY-rooier, maar dit werd onze eerste en eveneens laatste aardappelrooier.

In 1981 viel de beslissing om van start te gaan met gras en mais te hakselen dit met een Hesston 7580. Het was ofwel investeren in de achteruitgaande bietenmarkt of in de steeds grotere vraag van klanten naar mais, dus lag de beslissing bijna voor de hand. Na een drietal jaar kwam met een New Holland 1900 de eerste van een resem New Holland-hakselaars.

In 2001 werd gestart met de verkoop van heteluchtkanonnen en mestmixers, om wat extra werk te hebben in de wintermaanden. Het gamma is echter blijven groeien en in de loop der jaren zijn de constructie -en aanpassingswerken er bijgekomen. Daarom werd in 2013 beslist om het loonwerk stop te zetten. Jan Huyghe, die in 2007 de volledige leiding van ons bedrijf op zich heeft genomen staat nu aan het hoofd van het mechanisatiebedrijf Huyghe.

U kan bij ons terecht voor o.a. tractoren, hooibouwmachines, grondbewerkingsmachines, machines voor het voederen, mesttechniek, enz. Dit zowel voor aankoop, onderhoud en constructie- en aanpassingswerken.

Voor in de tuin helpen wij u verder met o.a. grasmaaiers, heggenscharen, kettingzagen en dergelijke. Ook hogedrukreinigers en verwarmingssystemen zitten in ons gamma.

Door onze jarenlange ervaring kunt u steeds rekenen op een snelle en goede service. Als u dus iets nodig heeft betreffende machines voor landbouw of uw tuin, neem zeker eens contact op met ons !