Breviglieri Zaaimachines

De mechanische zaaimachine wordt gebruikt voor het planten van de zaden van verschillende soorten herfst / wintergraanproducten (bijvoorbeeld hoofdzakelijk tarwe, koolzaad, gerst, sojaboon, luzerne enz.) In parallelle voren.

Dit type zaaimachine bevat een mechanisch zaakdistributiesysteem.
Het bestaat in wezen uit een draagframe voorzien van een hopper die de te zaaien zaden bevat, een zaadverdeler met een reeks afleveringselementen die het zaad naar de grond richten, en uitplooibare elementen uitgerust met zaadbedekkingsinrichtingen die kleine groeven in de grond openen. grond, waarin de zaden worden afgezet.

De mechanische zaaimachine “Combi”, vervaardigd door Breviglieri, wordt aan de tractor gekoppeld en wordt mechanisch aangedreven door de aandrijfwielen: hij is via een snelkoppeling verbonden met een rotorkopeg of een roteerbare dissel.
Het combineren van grondbewerking en zaaien maakt het mogelijk om twee bewerkingen in een enkele werkfase uit te voeren, waardoor het brandstofverbruik drastisch wordt verlaagd en de bestuurder tijd bespaart, terwijl tegelijkertijd overmatige bodemverdichting wordt voorkomen die wordt veroorzaakt door herhaalde bewegingen van de tractor.